
٢كوب دقيق
٤بيض
كوب وربع سكر
نص كوب زيت
نص كوب زبده
نص كوب حليب
معلقه كبيره بيكنج بودر
معلقه صغيره فانيليا سائله
الطريقه
نضرب البيض والسكر والزيت و الفانيليا حتي يصير الخليط كريمي ابيض ثم نضع الدقيق مع البيكنج بودر وتقلب يدويا للمحافظه علي الهواء في خليط الكيك
نضع الحليب مع الزبده ونتركهم يسخنوا ثم نضعهم علي خليط الكيك ونقلب بخفه حتي تندمج المكونات جيدا
تصب في قالب كيك مقاس ٢٦ مدهون بالزبده ومرشوش بالدقيق في فرن ساخن ١٨٠ لمده ٤٠ دقيقه او حتي تنضج وتترك لتبرد ثم تقطع وتقدم مع الشاي او القهوه .