القراقيش (المنين )بالعجوة!

المشرف: سعاد نيسان

أضف رد جديد
صورة العضو الرمزية
إسحق القس افرام
مدير الموقع
مدير الموقع
مشاركات: 54377
اشترك في: السبت إبريل 17, 2010 8:46 am
مكان: السويد

القراقيش (المنين )بالعجوة!

مشاركة بواسطة إسحق القس افرام »

شو نحتاج
صورة
:كيلو دقيق منخول متعدد الاستخدام
ربع كيلو سمنة الصفراء
ربع كيلو زيت (كوب)
كوب ماء دافيء او لبن للعجن
ربع ماء دافئ للخميرة
3 ملعقة كبيرة لبن بودرة(اختياري)
3 ملعقة كبيرة سمسم محمص
باكو بيكينج بودر
ملعقة كبيرة ونصف سكر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة
رشة ملح
معلقة كبيرة شمر مجروش (اختياري)
معلقة كبيرة ينسون ( اختياري)
للحشو :نص كيلو عجوة
معلقه كبيره سمسم
معلقه كبيره زبده
طريقه التحضير :
-في ربع كوب ماء نزلي الخميرة والسكر وقلبيهم وسبيهم يخمروا علي جمب .
-في بولة نزلي الدقيق وعلية الملح واللبن والسمسم والشمر والينسون قلبيهم مع بعض.
-سخني السمنه والزيت من غير ما يسخنوا اوي ونزليهم علي الدقيق وابدئي شربي الدقيق بالمادة الدهنية ونزل الخميرة بعد مافارت وقلبيهم وابدئي نزل المياه او اللبن واحدة واحدة لحد ما العجينة تلم وتكون طرية
-غطيها وسبيها تخمر نص ساعه في مكان دافيء .
- ضيفي للعجوة معلقة كبيرة زبدة او سمنة ومعلقة كبيره سمسم واعجنيهم.
-خدي جزء من العجين وافردي مستطيل بسمك نص سنتي وافردي علي نص العجينة طبقة رقيقة من العجوة
-ابدئي لفيها رول او صوابع وقطعيها ورصيها علي صينية ألومنيوم مدهونة زيت
-سيبها تخمر مرة اخري وبعدها دخليها فرن يكون سخن من قبل ماتشتغلي وحطيها علي الرف الوسطاني على درجة حرارة ١٨٠ وسبيها لغاية مايبقي لونها دهبي .
:croes1: فَحَاشَا لِي أَنْ أَفْتَخِرَ إِلاَّ بِصَلِيبِ رَبِّنَا يَسُوعَ الْمَسِيحِ :croes1:
صورة
صورة
أضف رد جديد

العودة إلى ”܀ مطبخ ديريك ديلان العالمي“