رز بسمتي أصغر مبهر

الكفته عشان تطلع مظبوطه في الطعم والريحه اعملوها بنفس الطريقه دي بظبط تحففه وتكون اللحمه من جزار كويس
الكفته / في بوله نص كيلو لحمه مفروم عليها ١٢٥ جرام دهنه لااازم بتخليها طريه وطعمها خطير و بصله كبيرة مفرومه ناعم في الكبه هصفي منها شويه ميه بصل بس مش كله ( يعني البصله هنفرمها ناعم جدا وناخد منها حبه ميه بصل بس مش نصفي البصل جامد) و معلقه صغيرة مليانه ملح و ٢ م ص فلفل اسود و م ص سكر ممسوحه بيفرق قوي و نص م ص السبع بهارات و نص م ص بيكنج بودر و م ص بهارات مشاوي هنعجن كل دا مش أقل من ١٠ دقايق ( لازم نعجنها كويس قوووووي لحد ما نلاقيها بقيت عجينه وبتلزق ) هنصبعها علي أي سيخ يكون تخين أو نجيب ٥ أعواد شيش طاوق ونلفهم باسترتش وورق فويل عشان يكون سمكه تخين عشان تبقي الكفته مفرغه من جوه مش مكتومه وإحنا بنصبعها هنحط أيدينا في ميه البصل وبعدين نطلعها من السيخ ونرصها في صنيه ولما نخلص الكميه نسيبها في التلاجه متغطيه نص ساعه وندخلها فرن مسبق التسخين كويس جدا علي درجه حرارة ٢٠٠ وفي نص السوا كدا بدهن وش الكفته زيت عشان تبقي بتلمع ولما تستوي بطلعها وبحط فحمه عليها نقطه زيت واغطيها ٥ دقايق بتبقي ريحه وطعم تحففه
الرز المبهر / في حله زيت وبصله مفرومه ونشوحها حبه ثم فص ثوم كبير مفروم و عود قرفه وليمون مجفف الاسود و فصين حبهان و ٣ حبات قرنفل وورق لورا واشوحهم حبه وبعدين أضيف حبه طماطم صغيرة مبشورة و جزرة صغيرة مبشورة واشوحهم حبه وملح وفلفل أسمر و ربع معلقه صغيرة السبع بهارات إلي هي بهارات اللحمه وبعدين أضيف الرز البسمتي المغسول ومتصفي و قرن فلفل حار سليم و نص معلقه صغيرة بودرة زعفران و ماء ساخن وأول ما الرز يبتدي يشرب ميته اقلب الرز تاني وأهدي النار خااالص واسيبه لحد ما يستوي
