شو نحتاج

كيلو لحم شرايح احمر
1/4 كيلو ليه (دهن)
شرايح فلفل اخضر بارد
شرايح بصل اجنحة رفيعه جداً
2 فلفل اخضر حار اختياري
1/8 كوب زيتون اسود او اخضر
بهارات مطحونة ما ص ( كزبرة يابسة، فلفل
م ص (فلفل سود، ملح، السبع بهارات، بابريكا مدخن)
م ص كركم
حبه بطاطس مسلوقه وحبه جزر مسلوقه (اختياري)
3 اكواب ارز بسمتي منقع ومغسول لمده 40 دقيقه
1/2 م ص ثوم مطحون
1 كوب كبير خبز محمص بتاع الفتوش
الطريقة
في طاسة نحط زيت وتذوب الدهن من غير ما يحترق ونحط نص التوابل والثوم ثم اللحم ونخفف عليه ونفضل تقلب فيه لحد ما تنزل ميته ونحط عليه كوب الماء ونخفف عليه لين يستوي لو احتاجتي تزودي ميه زودي حسب نوع اللحمة المستخدمة
بعد ما تستوي تاخديها وتطير ميتها نأخذ طاسة ونحط فيه شوي من الزيت نحمر البصل ونحط باقي التوابل بس مبتحرمش اوي يادوب تروح ميته نحط عليها اللحم والتوابل اللي فاتت ونقلبها لحد ما تلاقي لونها زي اللي في الصوره بالضبط
حلة فيها ماء ساخنه حطي الارز و٤ اضعافه ماء لحد يستوي وصفيه من الماء ورجعيه على النار هاااااديه وغطيه شويه لحد ما تطير منه الماء
وانتي بتعرفي شيلي اللحمة بعيد وحطي نص الارز في التتبيله ياخذ اللون والتتبيله ورصي تحت الخبز المحمص اول تحت وبعدين الارز المتبل وبعدين باقي الارز الأبيض وبعدين اللحم وحطي معاها زيتون او حبيتي وخيار صغير مخلل وبالعافيه

كيلو لحم شرايح احمر
1/4 كيلو ليه (دهن)
شرايح فلفل اخضر بارد
شرايح بصل اجنحة رفيعه جداً
2 فلفل اخضر حار اختياري
1/8 كوب زيتون اسود او اخضر
بهارات مطحونة ما ص ( كزبرة يابسة، فلفل
م ص (فلفل سود، ملح، السبع بهارات، بابريكا مدخن)
م ص كركم
حبه بطاطس مسلوقه وحبه جزر مسلوقه (اختياري)
3 اكواب ارز بسمتي منقع ومغسول لمده 40 دقيقه
1/2 م ص ثوم مطحون
1 كوب كبير خبز محمص بتاع الفتوش
الطريقة
في طاسة نحط زيت وتذوب الدهن من غير ما يحترق ونحط نص التوابل والثوم ثم اللحم ونخفف عليه ونفضل تقلب فيه لحد ما تنزل ميته ونحط عليه كوب الماء ونخفف عليه لين يستوي لو احتاجتي تزودي ميه زودي حسب نوع اللحمة المستخدمة
بعد ما تستوي تاخديها وتطير ميتها نأخذ طاسة ونحط فيه شوي من الزيت نحمر البصل ونحط باقي التوابل بس مبتحرمش اوي يادوب تروح ميته نحط عليها اللحم والتوابل اللي فاتت ونقلبها لحد ما تلاقي لونها زي اللي في الصوره بالضبط
حلة فيها ماء ساخنه حطي الارز و٤ اضعافه ماء لحد يستوي وصفيه من الماء ورجعيه على النار هاااااديه وغطيه شويه لحد ما تطير منه الماء
وانتي بتعرفي شيلي اللحمة بعيد وحطي نص الارز في التتبيله ياخذ اللون والتتبيله ورصي تحت الخبز المحمص اول تحت وبعدين الارز المتبل وبعدين باقي الارز الأبيض وبعدين اللحم وحطي معاها زيتون او حبيتي وخيار صغير مخلل وبالعافيه