العدس بجبه بطريقة امهاتنا زمان!

المشرف: سعاد نيسان

أضف رد جديد
صورة العضو الرمزية
إسحق القس افرام
مدير الموقع
مدير الموقع
مشاركات: 54261
اشترك في: السبت إبريل 17, 2010 8:46 am
مكان: السويد

العدس بجبه بطريقة امهاتنا زمان!

مشاركة بواسطة إسحق القس افرام »

شو نحتاج
صورة
ربع كيلو عدسة بجبه
بصله مكعبات
معلقة ثوم مفروم
حبه طماطم مكعبات
فلفل احمر حار
لتر من الماء
مكعب مرقة
كمون وكزبرة وفلفل اسود وشطه اختياري بلاش اي بهارات زيادة
الطريقة
هنقع العدس يعني مده ساعه هغسله كويس بعد كده هسلقه في ميه وهجيب بصله معلقه سمنه بلدي مع الزيت اشوح البصله مع شويه ملح واول ما البصله توصل للون الاصفر اللون الذهبي هنزل عليهم بالطماطم ومكعب مرقة ويتسبكوا دقيقه وانزلهم على العدس ولما يستوى هجيب معلقه سمنه بلدي على زيت معلقه ثوم مفروم على قرن فلفل احمر هدقهم مع بعض بشويه كمون وشويه كزبره هحمر الثوم وهنزلهم على الوش كده وهزينهم بشويه بقدونس ولو عايزين تزودوا شويه ليمون وشطه بقى بس كده طبق طعمه تحفه خرافي مع شويه مخلل بقي ولا طماطم مخلله
:croes1: فَحَاشَا لِي أَنْ أَفْتَخِرَ إِلاَّ بِصَلِيبِ رَبِّنَا يَسُوعَ الْمَسِيحِ :croes1:
صورة
صورة
أضف رد جديد

العودة إلى ”܀ مطبخ ديريك ديلان العالمي“